Alabaster dePlume / Abel Ghekiere • Studio STUK

Activiteit met UiTPAS

30CC & STUK presenteren:

De Engelse saxofonist, woordkunstenaar en full-time dromer Alabaster DePlume keer terug naar Leuven, geflankeerd door ambient jazz-belofte Abel Ghekiere.

• ABEL GHEKIERE

De Antwerpse Abel Ghekiere was voor vele muziekliefhebbers één van de ontdekkingen van de coronaperiode. Hun debuutalbum Voor het verdwijnt, en daarna verscheen in 2021 bij Rotkat Records. Bijzonder is de combinatie van jazz, filmische ambient, folky toetsen en field recordings, zoals opnames van gesprekken of natuur. Het verhaal dat ze vertellen is er één van verdriet en troost. Prachtig op album, prachtig live. Abel Ghekiere wordt live bijgestaan door Tobias Volckaert (saxofoon), Ana van Liedekerke (cello), Maarten Joostens (gitaar) en Orlan Ghekiere (drum).

• ALABASTER DEPLUME

Een concert van Gus Fairbarn a.k.a. Alabaster DePlume is een onvergetelijke ervaring. Als een hedendaagse messias brengt hij een boodschap van verbondenheid en filantropie in een wereld die alsmaar harder wordt. Zijn absurdistische en humoristische ‘spoken word’ gaat hand in hand met heerlijke saxofoonmelodieën. Daarbij laat hij zich bij elk concert begeleiden door andere bevriende muzikanten uit Londen en Manchester. Het resultaat zijn avontuurlijke jamsessies gebaseerd op superbe songs zoals Don’t Forget You’re Precious en Be Nice To People. The Guardian vat het perfect samen als: “A reminder of how vital and adventurous music can be.” Na zijn concert op Artefact Sound in 2019 keert hij nu voor het eerst terug naar Leuven.

Waar Manhattan
Kolonel Begaultlaan 21
Wilsele (Leuven)
Wanneer
Prijs 14 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2.8 euro
Organisatie Kunstencentrum STUK
Telefoon +32 (0)16 320 300
E-mailadres ticket@stuk.be

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.