Kortfilm 'Complices' in Leuven Hulp

Gratis

Een rechter moet een moeilijke beslissing nemen wanneer zijn 19-jarige zoon onder invloed een dodelijk vluchtmisdrijf pleegt ...Om zijn zoon te beschermen, dekt hij alle bewijs tegen hem toe, maar wanneer meer details over het ongeluk naar boven komen, slaat de twijfel toe.  'Complices' is een kortfilm van Mathieu Mortelmans met muziek van Ozark Henry.
Voor de film voorzien we eerst wat toelichting over de gevangenis. Het is dus belangrijk om er op tijd te kunnen zijn. De film zelf kijken we samen met 12 gedetineerden. Daarna is er een nagesprek over het thema conflict en herstel.
------------------------ Ciné Détiné Het filmfestival Ciné Détiné vertoont tijdens de Week van Herstel (20.11 - 26.11) op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel films met focus op ‘misdaad, straf en herstel’. ‘Ciné Détiné’ is een initiatief van de regionale Avansa’s, De Rode Antraciet, De Huizen vzw en Moderator vzw in kader van Restorative Justice Week en het project DIALOOG. Het volledige programma van Ciné Détiné is terug te vinden op https://www.dialoogherstel.org/cinedetineIn samenwerking met Bibliotheek Tweebronnen, CAW Oost Brabant, Ciné Détiné, De Rode Antraciet, Gevangenis Leuven Hulp, Huis van de tolerantie Leuven, Leuven Restorative city, Moderator - Bemiddelingsdienst Vlaams-Brabant - Afdeling LeuvenBegeleiders: Bart Schoovaerts

Waar Gevangenis Leuven Hulp
Maria Theresiastraat 74
Leuven
Wanneer
Organisatie Avansa Oost-Brabant
Telefoon 016 52 59 00
E-mailadres info@avansa-oostbrabant.be
Website http://www.avansa-oostbrabant.be

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.