Lost Heartbeats

Activiteit met UiTPAS

In de nok van Abdij van Park kom je dit najaar helemaal tot rust. Artiest en rouwontwerper Stijn D'Hondt onthult er vijftien verliesverhalen op een audiovisuele manier. De kunstwerken zijn gebaseerd op de hartslagen van gesprekspartners die elk een andere vorm van verlies meemaakten. De interactieve expo 'Lost Heartbeats' neemt je mee in het meest universele gevoel van allemaal: loslaten en anders leren vasthouden.

Uit onderzoek blijkt dat je verschillende soorten hartpijn kan ervaren tijdens een rouwproces. Die pijn is niet alleen voelbaar, maar ook zichtbaar in je hartcurve. Deze afwijkingen vormden de inspiratie voor ‘Lost Heartbeats’, de nieuwe kunstlijn van Stijn D’Hondt. Tijdens een openhartig gesprek met mensen die een verlieservaring meemaakten, nam Stijn hun hartslag op. Aan de hand van deze unieke hartslagen creëerde hij nostalgische landschappen via datavisualisatie en persoonlijke details uit de gesprekken.

De verhalen en de kunstwerken worden voor het eerst getoond aan het grote publiek. Als bezoeker wordt je uitgedaagd om te luisteren en te kijken naar de harten van boegbeelden en jezelf.

Waar PARCUM
Abdij van park 7
Leuven
Wanneer
Prijs 12 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2.4 euro
Kortinghouder: €10.00
12 - 18 jaar: €7.00
- 12 jaar, ICOM, museumPASSmusées: €0.00
museumpassmusées: €0.00
Organisatie PARCUM
Website https://www.parcum.be/nl/museum/lost-heartbeats

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.