Opening 'Albast' & Kato Six

Gratis
Activiteit met UiTPAS

Op donderdagavond 13 oktober openen we twee nieuwe tentoonstellingen in M: 'Albast' en Kato Six. Ontdek de tentoonstelling als eerste, krijg een woordje uitleg van de curator en/ of kunstenaar en geniet van een drankje. Toegang tot M is voor de gelegenheid gratis, inschrijven is niet nodig.

Over 'Albast'
Albast, luxueuzer dan goud en zacht als fluweel, was een erg populair materiaal in de Europese beeldhouwkunst. M en het Musée du Louvre hebben de handen in elkaar geslagen om aan de hand van topstukken van de 14e tot de 17e eeuw de aspecten van het materiaal volledig uit de doeken te doen. Wandel langs gotische retabelfragmenten, barokke altaren, piepkleine verzamelobjecten en gigantische grafmonumenten en laat je verrassen door de mogelijkheden van dit unieke materiaal.

👉 Lees meer via www.mleuven.be/programma/albast

#Albast
#MLeuven

---

Over Kato Six
Het werk van Kato Six (°1986) balanceert tussen abstracte en figuratieve kunst. Ze werkt rond verschillende thema’s die ze uitwerkt tot reeksen of ensembles. Architectuur, design, huiselijkheid en gebruiksvoorwerpen spelen daarbij een belangrijke rol als referenties. Vanuit die interesses zet ze herkenbare en alledaagse materialen zoals MDF, steen, plastiek of textiel in. Zo wil ze bepaalde affiniteiten in vraag stellen en de toeschouwer op een andere manier laten kijken naar bekende objecten of beelden. Als kijker voel je je verbonden met het object of beeld, terwijl de eigenlijke betekenis of functie niet meer van toepassing is.

👉 Lees meer via www.mleuven.be/programma/kato-six

#KatoSix
#MLeuven

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.