5 must see tentoonstellingen in februari

Zin in een museumbezoekje? UiT in Leuven bundelde de beste expo's van het moment.

TIP 1: HOUSE OF CARD

M Leuven presenteert 'HOUSE OF CARD', een grote solotentoonstelling van de Duitse kunstenaar Thomas Demand. De expo biedt een overzicht van zijn uiteenlopende benaderingen van bouwen uit de afgelopen vijftien jaar. Wil je toch liever digitaal of al een voorproefje? Op de website van Museum M kan je virtueel rondwandelen door de zalen en kan je video's bekijken over verschillende tentoonstellingen. Bovendien kan je ook enkele podcasts beluisteren of het magazine doorbladeren. 

TIP 2: Hoogdruk! De houtsnede, democratisch expressiemiddel bij uitstek

Op een steenworp van M Leuven biedt de Universiteitsbibliotheek onderdak aan de rondreizende tentoonstelling Hoogdruk! Je krijgt er werk te zien van o.m. Albrecht Dürer, Frans Masereel en  Roger Raveel

De tentoonstelling toont op beknopte wijze de geschiedenis van de houtsnede tot en met de hedendaagse toepassingen. De tentoonstelling is thematisch opgevat, zo komen o.m. kunstenaarschap, uniciteit, duurzaamheid en diversiteit.

MEER INFO

TIP 3: Op hoop van zegen

Wat de tandenfee voor vele kinderen nu is, was de heilige Apollonia voor evenveel kinderen in vroegere tijden. De heilige Apollonia geldt immers als dé patroonheilige voor alles wat met tanden te maken heeft, en werd ook als dusdanig vanaf de 16de eeuw in West-Europa vereerd. 

Dit en nog veel meer verhalen over geneesheiligen ontdek je in de Focusexpo ‘Op Hoop Van Zegen’ in Parcum.

Meer info vind je hier. Thema's die aan bod komen in de vaste collectie zijn kunst, cultuur en religie.

TIP 4: Point of View

Met ‘Point of View’ brengt STUK het werk van de Amerikaanse Angelo Washko naar Leuven. 

Rode draad doorheen haar werk is het feminisme en het creëren van nieuwe forums om dit te bespreken. Ze onderzoekt hoe machtsstructuren via media ingebed zijn in ons collectief bewustzijn. Haar werk neemt de vorm aan van performance (in virtuele en fysieke ruimtes), acties, interventies, videogames, videos, prints en boeken.

MEER INFO

TIP 5: Stapelgek

De leerlingen van de 1ste en 2de graad van SLAC lijken wel ‘Stapelgek’ en tonen dit via een online en buitententoonstellingen rond dit thema.

En mooier bewijs dat genieten van vrijtijdsactiviteiten, kunst en cultuur ook Coronaproof kan.

MEER INFO


Vergeet je UiT-Pas niet

Corona 

Je vindt alle informatie over de coronamaatregelen in Leuven op www.leuven.be/corona  


Geschreven op: 30 november 2020 in: vrije tijd, kijken en luisteren, bezoeken
Geschreven door: Leuvengirl